2019-11-18

|

Woogie Drömkamelen

Regler för duntäcken

Inom EU skyddas alla dunproducerande djur av en gemensam lagstifting. Där fastslås bland annat regler för uppfödning, transport och hantering av djur i livsmedelsproduktion. Samtliga länder i Europa har skrivit under detta avtal, som även fastslår att all plockning av fjäder från levande djur är förbjuden. I andra delar av världen – som exempelvis Kina, Vietnam och Kanada har man egna regelverk för djurhantering med lägre krav på djurskydd. Det är European Food Safety Authority som ansvarar för att kontrollera hur legaliseringen efterlevs i Europa. En gemensam policy gör det enklare för konsumenten att hitta hållbart producerade produkter, och för producenter att vara konkurrenskraftiga på lika villkor.

Allt dun måste vara spårbart

I många fall kommer dun och fjäder från fåglar som primärt föds upp som livsmedel. På så sätt tas hela fågeln tillvara. För att en producent skall kunna garantera att produkten framställts i enlighet med europeiskt etiskt djurskydd måste allt dun vara spårbart till europeiska gårdar. Det finns olika certifiering för spårbarhet och djurskydd. Med ökande krav på transparens och redovisning blir förutsättningarna mycket bättre för hållbar produktion och konsumtion. Att sälja sina produkter direkt utan mellanled är också ett sätt att föra konsumenten närmre ursprunget till varan och samtidigt hålla prisnivån lägre, vilket gör det möjligt för fler att köpa bättre, ursprungssäkrade produkter.

Vi på Happy Fluffy Cloud följer EU:s regelverk och har en öppen transparent policy kring vår produkt – flufftäcken – som kräver mycket dun och fjäder. 

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESV_SE