2019-11-22

|

Woogie Drömkamelen

Vad gör ett täcke fluffigt?

Ett riktigt högt fluffigt täcke har inte sydda kanaler som ett vanligt duntäcke. Istället är täcket fyllt med en mycket stor mängd dun och fjäder – som en jättekudde. Det transporterar bort fukt och håller sin naturliga elasticitet över tid vilket håller täcket luftigt och stort som ett moln år efter år.

Ett genuint fluffigt duntäcke ska resa sig upp långsamt

Fjädrarna behövs för att stabilisera dunet så att täcket behåller sin volym. Ett fluffigt duntäcke skall inte resa sig snabbt efter tryckprov. I ett duntäcke som långsamt återfår sin naturliga höjd har varje litet dun och varje fjäder hunnit sträcka sig och ge plats för luft, och det är luften som gör täcket fluffigt. Organiska naturmaterial transporterar bort fukt och håller sin naturliga elasticitet över tid vilket håller täcket luftigt och stort som ett moln år efter år.

4,8 kilo precisionsarbete

Ett täcke utan kanalsömmar skall fyllas med mycket dun och fjäder för att inte få platta partier under natten. Vikten på täcket är därför en avgörande faktor. 3 kilo, gärna mer, är en bra fingervisning för att ett enkeltäcke skall vara fluffigt. Täcket skall vara väl packat, med yttersömmar i dubbla rader, med små täta stygn som förhindrar att dun kryper ut.

Fluffet består år efter år

Med rätt blandning och mängd samverkar fjäder, dun och luft på ett sätt som gör täcket både fluffigt, stabilt och behagligt. Ett naturligt dunbolster håller sig fluffigt över tid. Innehållet faller inte sönder som många syntetmaterial. Inför varje vintersäsong kan du med samma glädje ta fram och skaka ut ditt lika fluffiga täcke.

Relaterade inlägg

9 reaktioner på ”Vad gör ett täcke fluffigt?”

  1. Hej! Faktiskt så har vi fått kommentaren från en ljudkänslig kund att det är ett föredömligt tyst täcke. Vi hade inte riktigt tänkt på den aspekten innan, men det har alltså klassats som ”mycket tyst” av person med erfarenhet på ämnet.

  1. Hej! Vi skickar direkt med PostNord från vårt lager utanför Stockholm. De flesta får täcket inom 2 vardagar.

  1. Hej Kristina,

   Förstår din fundering när sommaren står inför dörren och förhoppningsvis lite stundande ledighet.

   Dun besitter fantastiska värmeegenskaper. Det värmer isolerar och ventilerar vilket gör att ett tjockt duntäcke är något av en termostat. Ett täcke från Happy Fluffy Cloud är fyllda med dun och fjäder enkom från gås vilket innehåller mindre fett än till exempel anddun, därför transporteras fukt ut mycket snabbt och effektivt. Så ja – det är garanterat varmt under flufftäcket men mycket sällan svettigt.

   Hej från oss på Happy Fluffy Cloud

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESV_SE
da_DKDA nn_NONO fiFI en_USEN sv_SESV_SE