2019-11-22

|

Woogie Drömkamelen

Vad gör ett täcke fluffigt?

Ett riktigt högt fluffigt täcke har inte sydda kanaler som ett vanligt duntäcke. Istället är täcket fyllt med en mycket stor mängd dun och fjäder – som en jättekudde. Det transporterar bort fukt och håller sin naturliga elasticitet över tid vilket håller täcket luftigt och stort som ett moln år efter år.

Ett genuint fluffigt duntäcke ska resa sig upp långsamt

Fjädrarna behövs för att stabilisera dunet så att täcket behåller sin volym. Ett fluffigt duntäcke skall inte resa sig snabbt efter tryckprov. I ett duntäcke som långsamt återfår sin naturliga höjd har varje litet dun och varje fjäder hunnit sträcka sig och ge plats för luft, och det är luften som gör täcket fluffigt. Organiska naturmaterial transporterar bort fukt och håller sin naturliga elasticitet över tid vilket håller täcket luftigt och stort som ett moln år efter år.

4,8 kilo precisionsarbete

Ett täcke utan kanalsömmar skall fyllas med mycket dun och fjäder för att inte få platta partier under natten. Vikten på täcket är därför en avgörande faktor. 3 kilo, gärna mer, är en bra fingervisning för att ett enkeltäcke skall vara fluffigt. Täcket skall vara väl packat, med yttersömmar i dubbla rader, med små täta stygn som förhindrar att dun kryper ut.

Fluffet består år efter år

Med rätt blandning och mängd samverkar fjäder, dun och luft på ett sätt som gör täcket både fluffigt, stabilt och behagligt. Ett naturligt dunbolster håller sig fluffigt över tid. Innehållet faller inte sönder som många syntetmaterial. Inför varje vintersäsong kan du med samma glädje ta fram och skaka ut ditt lika fluffiga täcke.

Relaterade inlägg

15 reaktioner på ”Vad gör ett täcke fluffigt?”

  1. Hej! Faktiskt så har vi fått kommentaren från en ljudkänslig kund att det är ett föredömligt tyst täcke. Vi hade inte riktigt tänkt på den aspekten innan, men det har alltså klassats som ”mycket tyst” av person med erfarenhet på ämnet.

  1. Hej! Vi skickar direkt med PostNord från vårt lager utanför Stockholm. De flesta får täcket inom 2 vardagar.

  1. Hej Kristina,

   Förstår din fundering när sommaren står inför dörren och förhoppningsvis lite stundande ledighet.

   Dun besitter fantastiska värmeegenskaper. Det värmer isolerar och ventilerar vilket gör att ett tjockt duntäcke är något av en termostat. Ett täcke från Happy Fluffy Cloud är fyllda med dun och fjäder enkom från gås vilket innehåller mindre fett än till exempel anddun, därför transporteras fukt ut mycket snabbt och effektivt. Så ja – det är garanterat varmt under flufftäcket men mycket sällan svettigt.

   Hej från oss på Happy Fluffy Cloud

  1. Hej Therese,

   Vi tycker att du ska se ett Dunbolster som en hållbar investering över många, många år.
   Skaka och vädra ditt fluffiga moln regelbundet. Då fördelar sig dunet och täcket behåller sin fluffighet.
   Ett duntäcke ska bara tvättas om det verkligen måste. Händer inget oförutsett ska det räcka med en gång om året.

   Hej från oss på Happy Fluffy Cloud

 1. Hej!
  Tänkte beställa täcke från er men är orolig att Dunet kommer fara runt i täcket och ge platta partier… Ibland på natten kanske man ligger på täcket, kan det förstöra formen..?

  1. Hej Carina! Just precis – det det där med dun som far runt är något vi verkligen vill undvika!
   Orsaken till ojämn fördelning är i regel för lite fyllning i förhållande till täckets storlek eller fel dun/ fjäderblandning. Vi är stolta över att ha fått fram vad vi tycker är en perfekt avvägning. Våra täcken väger nästan fem kilo. Det är mycket! (jämför gärna med andra täcken på marknaden) De är fyllda med 50% gåsdun och 50% gåsfjäder. Gås har en mindre fet fjäder än till exempel anka. Därför transporterar våra bolster fukt mycket bra. Du blir varm, men sällan svettig under ett Happy Fluffy CLoud. Dessutom klumpar sig gåsdun inte så lätt av samma anledning. Våra bolster håller formen under natten – du kommer inte vira in dig i täcket. Istället ligger man stilla med det tjocka bolstret ovanpå – därav den rogivande upplevelsen. Många sover bättre så. Så nejdå, täcket kommer vara likadant natt efter natt. Ge det ett rejält skak när du bäddar bara, och njut av ett riktigt fluffigt täcke!

 2. Hej!
  Det låter som ni har ett jätte härligt täcke! Min fråga till er är hur är det för dem som har allergi mot dun, kan dem använda erat täcke?

  Vänligen,
  Sabina

  1. Hej Sabina,

   Kul att du hittat till oss. Våra täcken är av dun, och utan att ha någon
   kunskap om vilka allergener just du är känslig för, så vågar jag inte utlova
   några hundraprocentiga garantier för att ni ska bli sams.
   Dock är vår erfarenhet att det är extremt sällsynt med allergi mot dun, allt som
   oftast är det kvalster som är boven.

   Sov Gott önskar Martin på

   Happy Fluffy Cloud

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESV_SE